0 [ ]

Šest způsobů, jak být oblíbenější

Šest způsobů, jak být oblíbenější

První pravidlo, které vám zajistí větší oblibu u okolí, je:

Upřímně naslouchejte, co druzí říkají. Zní to jako krásná fráze, ale každý rád hovoří o sobě a zase o sobě, a pokud dokážete dostatečně dobře naslouchat, jistě budete žádaným společníkem. Člověk, který dokáže hovořit v běžném styku jen o sobě a o druhé se pramálo zajímá, není pro ostatní nijak zajímavý, protože o něm všichni vědí všechno. Ale zamyslete se – pozvete člověka, který dokola mluví jen sám o sobě, na oběd? LIDÉ SE ZAJÍMAJÍ HLAVNĚ O SEBE, necháte–li je tedy mluvit, získáte snadněji jejich sympatie. Zajímat se o druhé je klíč ke spokojenějším vztahům. Zajímejte se však skutečně, nikoliv strojeně a namyšleně, ale upřímně. Zajímejte se o to, jak se má vaše žena, děti, matka a otec, jak se má soused, váš šéf, pošťák, a rázem uvidíte, že to má smysl. Budete se cítit nejen lépe, ale vaše popularita v těchto kruzích poroste. Nakonec i ty nejvytíženější osoby vám věnují svůj čas, projevíte-li o ně upřímný zájem. Jakmile se začnete více zajímat o druhé lidi, začnou se i oni zajímat o vás, a to za to stojí, ne?

Druhé pravidlo, které vám zajistí větší oblibu u okolí, je:

Úsměv, prosím! Je to tak prosté, a přesto většina z nás na první pohled vypadá jako přejetá parním válcem. Úsměv by měl být, pokud možno, upřímný a od srdce. To se snadno poví, já vím. S úsměvem jde ruku v ruce i dobré naladění a snaha o pozitivní přístup. O pozitivním myšlení toho bylo napsáno mnoho, a jistě je všechno pravda, ale úsměv snad nikoho nezabije. Dobrá nálada je stejně nakažlivá jako špatná, tak zkuste být v lepší náladě při různých situacích a uvidíte, co to přinese. (Pokud člověk dělá věci, které ho baví, má dobrou náladu, lepší přístup a snadněji se mu pracuje. Jakmile dělá člověk práci, která ho nenaplňuje, nebaví ho to, snáz se unaví, a o dobré náladě již nemůže být ani řeč.) Můžete začít tím, že se budete usmívat na svoji ženu, dítě, muže atd.

Co ale dělat, pokud vám skutečně není do smíchu? Zkuste se tvářit tak, jako by vám do smíchu bylo. Když člověk předstírá, že něco je, a ve skutečnosti není, pak, bude-li dostatečně dlouho předstírat, co není, nakonec tím bude. Tohle všechno je ve vašich rukách. Vaše nálada, myšlenky, do jisté míry i reakce na emoce.

To, jak vypadáte, když vcházíte mezi skupinu osob, je rozhodující, a mám tím na mysli především Váš úsměv. Musíte se usmívat, bez toho to nepůjde.

Třetí pravidlo, které vám zajistí větší oblibu, je:

Zapamatování si jména. Jméno je pro každého velice důležitá věc. Vždy, když se budete seznamovat s někým novým, nezapomeňte jeho jméno zopakovat hlasitě – nejprve křestní jméno, poté příjmení. Jednak si jej hlasitým zopakováním lépe zapamatujete, jednak bude mít jmenovaný radost, že jeho jméno tak pěkně zní a vy si ho pamatujete. Buďte pozorní a nedejbože, abyste jméno zapomněli, to by byla nehynoucí ostuda. Proto pamatujte vždy na toto: Jméno je pro člověka tím nejlépe znějícím zvukem.

Čtvrté pravidlo, které vám zajistí větší oblibu u okolí, je:

Nechte druhé hovořit o sobě. Již víte, že každý mluví rád především sám o sobě, a tady tomu není jinak. Všichni rádi povídáme, máme-li vedle sebe člověka, který intenzivně poslouchá. Upřímně tedy naslouchejte a uvidíte, že se vám to vyplatí. Obecně lidem lichotí, poslouchá-li je někdo. Pokud prodáváte jakékoliv zboží, jistě víte, že nejdůležitější je zákazníka vyslechnout, a to platí dvojnásob, stěžuje-li si. Nabádejte druhé k tomu, aby mluvili a mluvili a mluvili o sobě.

Páté pravidlo, které vám zajistí větší oblibu u okolí, je:

Zajímejte se o věci, které zajímají druhé, ne vás. Když vidíte v parku dívku, která dramaticky fotí vše kolem sebe, nejsnáze s ní začnete rozhovor o fotografování. Buďte příjemní a volte taková témata, která v druhém vzbuzují zájem sobě vlastní. Osoba, s níž začnete hovor o věcech, které ona miluje, si bude připadat náramně důležitě. Počítejte s tím, že každá osoba má ráda sebe sama a myslí si, že je významná a výjimečná.

A tím se dostáváme k šestému pravidlu, které vám zajistí větší oblibu u okolí: Každý člověk si myslí, že je důležitý a jedinečný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář

Připojit se

Redbag novinky každé ráno do mailu. Čtení na cestu do práce.

Tyto stránky využívají Cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s používáním Cookies.Zjistit víceOK, rozumím