0 [ ]

Jak zlepšit svůj rodinný život během pár okamžiků

Jak zlepšit svůj rodinný život během pár okamžiků

Když se zamyslíte, zjistíte, že váš rodinný život možná není tak ideální, jak byste si přáli. A možná i víte proč. Vaše žena si neustále stěžuje, že ji přehlížíte, nenosíte jí květiny, neberete ji do společnosti atd. Možná jí však vadí jen to, že denně opakuje a dělá činnosti, které jí připadají smrtelně stereotypní. Inu, pojďme se společně podívat, jak je možné zlepšit naše rodinné postavení, ať už jste zanedbaná manželka nebo vystresovaný manžel.

První pravidlo, a zvláště pro ženy, zní Nestěžujte si! Stěžujete si každý den? Pořád vám něco vadí, schází, neschází, překáží, přebývá, manžel něco udělal, neudělal, zapomněl, nepřipomněl atd.?

Vezměte si slavného spisovatele Tolstého, vlastně hraběte Tolstého a jeho ženu. Měli všechno – děti, peníze, slávu, postavení ve společnosti. Mohlo by se zdát, že to je ideální manželství, ale opak byl pravdou. Jeho žena milovala bohatství a přepych, Tolstoj byl však velice skromný člověk, chodil bos, věnoval všechnu svoji půdu, žil v chudobě, sám pracoval na poli, zametal, uklízel. Žena toužila po nekončící slávě a bohatství, Tolstoj to pokládal za hřích. Když si žena stěžovala, propadala do hysterických scén, vyhrožovala, nadávala, a tak pořád dokola. Tolstoj jednoho lednového dne opustil svůj dramatický domov, a za několik dní poté zemřel na železniční stanici. Jediným jeho posledním přáním bylo, aby k němu nepouštěli jeho ženu.

My ženy máme tendence své muže neustále napomínat, kritizovat, postrkovat. Není to však ideální způsob, jak vyjádřit lásku a pochopení.

Druhé pravidlo zní poněkud zvláště, a to Nechte své protějšky žít! Snadno se to napíše, ale obtížně provádí. Nechte své protějšky žít si po svém. Nesnažte se, proboha, své protějšky předělat, převychovat, ani nic podobného. Nepovede se vám to, naopak to pro vás bude nekonečným zdrojem hádek.

Třetí pravidlo zní Okamžitě přestaňte kritizovat! Kritizujete svému protějšku všechno? Ráno uvařenou snídani, oblečení, co má na sobě, práci, kterou vytvořil? Pak se máte v budoucnu na co těšit – rozvod. Kritizujte rozumně cizí osoby, natož pak ty, které jsou vám nejblíže. V rodinných kruzích by bylo ideální vůbec nekritizovat! Není nic horšího než věčné kritizování.

Čtvrté pravidlo zní Chvalte, upřímně a nekonečně chvalte. Pokud žena uvaří dobrý oběd, pochvalte ho, ale pochvalte ho i tehdy, není-li tak dobrý. Jestliže nebudete chválit, žena propadne rutině, a za několik let si budete vařit sám. Prosím na tomto místě ještě všechny muže, aby se ani ve snu neopovažovali porovnávat kulinářské umění své ženy s kulinářským uměním své matky. Jakékoliv příměry tímto směrem způsobí, že jediný, kdo vám bude vařit, bude opět vaše matka. Chvalte všechno všem kolem sebe. Mám tím však na mysli upřímnou chválu, kdykoliv se vám něco na druhých zalíbí, zaujme vás. Rozhodně nechvalte strojeně a účelově. Buďte vrchovatě uznalí!

Páté pravidlo je o maličkostech, o drobných ústupcích, drobných darech, pozornostech atd. I ten největší dům se skládá z drobných částí. Věnujte tedy pozornost denní činnosti na svém svazku. Zvláště pak k ženám buďte pravidelně zdvořilí. Když přijde muž domů a první, co uvidí je bordel, který děti zanechaly, začne nadávat, co tam ta žena dělá, a přitom mu unikne, že mu uvařila večeři, zavařila kompoty, zasázela kytky atd. Než začnete křičet a nadávat, podívejte se dál. Člověk má tendence vidět a pamatovat si to horší, ale na dobré zapomíná. Vzpomeňte si, jak se chováte ke svým kamarádům, spolupracovníkům, zákazníkům, a jak se chováte ke svým nejbližším. Občas se stane, že se ke svým nejbližších chováme daleko hůře než k nesnesitelnému zákazníkovi. Věnujte svým manželstvím stejnou pozornost jako svému byznysu, podniku, obchodu. Největší ocenění, jakého se může muž dočkat, je to, že bude dobrým otcem svým dětem a dobrým partnerem své ženě. Buďte lepší, a ještě lépe zdvořilí.

Pravidlo číslo šest je skvělým puntíkem na závěr. Vzdělávejte se i v oblasti manželství. Jisté nesoulady lze vyřešit, budete-li pátrat po příčinách. Budu končit svou oblíbenou větou: Přečtěte si o tom něco :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář

Připojit se

Redbag novinky každé ráno do mailu. Čtení na cestu do práce.

Tyto stránky využívají Cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s používáním Cookies.Zjistit víceOK, rozumím