0 [ ]

Ohlédnutí za Equal Pay day

Ohlédnutí za Equal Pay day

Equal pay day je akce, kterou každoročně pořádá nezisková organizace BPW. Tato organizace velice úspěšně pomáhá ženám v rozjezdu kariéry, matkám na mateřské začlenit se zpět do pracovního prostředí, s restartem pracovního života, i se aktivně zapojuje do začlenění různých věkových kategorií žen. Organizace BPW se stává v ČR místem, kde se sdružují úspěšné a schopné ženy, bez ohledu na věk, dochází tak k ideální výměně informací a sdílení zkušeností.

Celá konference EPD probíhala po dva dny. Páteční konference byla vedena formou panelových diskusí, kde jsme měli možnost dozvědět se, jaké byly životní cesty přednášejících. Dozvěděla jsme se zde mnoho zajímavých informací, které mne inspirovaly a posunuly zase o kus dále. Hlavním hostem páteční konference byla úžasná Simona Stašová, která ženy vyzívala k větší odvaze, sebedůvěře a spolupráci. Paní Stašová je žena, která nestárne a její energie byla ohromná.

Od odborníku jsme se dozvěděli, jak je možné vybudovat a udržovat vlastní podnik, jak lépe spolupracovat, jak dobře vybírat osoby do týmu a mnoho dalšího. Zajištěn byl perfektní catering, včetně výborné kávy Gurucafé. Panelové diskuse nabízely dostatek prostoru k diskusi a bylo tedy možné objasnit si informace, či dopodrobna probrat jednotlivé momenty. Akce byla nabitá pozitivní energií, panovala dobrá a přívětivá nálada, která byla velice podnětná.

Sobotní konference probíhala formou mentoringových stolů. Osobně jsem absolvovala 4 hodiny mentoringu a vždy jsem byla překvapená, kolik nového zaznělo. Každá mentorka byla osobnost, která má co nabídnout a ráda předá své zkušenosti. Velice inspirativní byla např. Mirka Čejková, energická a velice schopná žena, která dokázala naprosto změnit svůj kariérní obor a překonat překážky, které jí život přinesl.

Celé dva dny probíhaly naprosto hladce, byla jsem velmi překvapená tím, jak vše fungovalo jako hodinky. Velký obdiv patří všem ženám, které se na akci podílely. Zakladatelka akce Lenka Šťastná má kolem sebe super schopný tým a bylo to vidět. Dobrovolnic bylo mnoho a jejich zásluhy byly vidět na každém kroku, vždy poradily a nasměrovaly bloudící ženy, pomáhaly, jak mohly. K dispozici byl zde i dětský koutek, který využilo mnoho dětí. Osobně mne velice potěšilo, kolik zde bylo žen s maličkými dětmi, některé je nosily přímo s sebou v šátku, jiné na rukách. Mají můj obdiv.

Chtěla bych vyzdvihnout bohatou tombolu, která všechny velmi překvapila. Každý lístek byl výherní a tak se všichni, kteří se tomboly účastnili, mohli radovat z báječných dárků. Vedly hodiny mentoringu, knížky, kalendáře, svíčky, ručníky, golfové míčky, ale i například školení pro kouče. Opravdu bylo z čeho losovat.

Závěrem bych chtěla dodat, že organizace BPW se upřímně snaží rozvíjet ženy, ať už kariérně, či v nalezení sebe sama a své cesty. Sdružují ženy všech věkových kategorií a přispívají tak k rozvoji spolupráce a sebevědomí žen. Patří jim mé velké dík a smekám před upřímnými snahami o zlepšení platové rovnosti a vůbec o postavení žen ve společnosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář

Připojit se

Redbag novinky každé ráno do mailu. Čtení na cestu do práce.

Tyto stránky využívají Cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s používáním Cookies.Zjistit víceOK, rozumím