0 [ ]

Equal pay day, aneb Podpořte myšlenku rovnosti i Vy

Equal pay day, aneb Podpořte myšlenku rovnosti i Vy

Equal pay day je akce s podtitulem Ženy sobě, kterou pořádá BPW. Organizace BPW se zaměřuje na rozvoj žen, jejich sebevědomí, pomáhá adaptovat ženy na mateřské dovolené zpět do pracovního procesu a celkově dodává sebevědomí všude tam, kde chybí a je podmíněno. Sdružuje ženy všech věkových kategorií, které se rozvíjejí, vzdělávají a spolupracují. Vítány jsou ženy na mateřské, studentky, nezaměstnané ženy, kterým klub BPW pomáhá při adaptaci na různé životní události. Významně také podporuje myšlenku platové rovnosti.

Díky myšlence rovnosti vznikla akce, která nemá v republice obdoby, ve světě je však již tradiční a velice oblíbená. Jedná se o konferenci Equal pay day, která již sedmým rokem vzbuzuje diskuzi na poli rovnosti platů v ČR. Plat žen je zhruba o 22 % nižší než plat mužů na stejné pozici.

Konference je určena ženám z vysokého managamentu, majitelkám firem, odbornicím a odborníkům a všem aktivním ženám a moderním mužům. Dvoudenní zážitková konference se stává nejen mezi ženami velice oblíbenou, ale postupně se přidávají i muži, kteří podporují své ženy na cestě za úspěchem. Každý rok se k této myšlence rovnosti přidávají i další firmy, které společně mění diskurz vnímání platové rovnosti. Cílem konference je zaktivizovat ženy a muže, konat společně a rozvíjet se. Přidejte se i Vy.

Program

Na páteční panelové diskusi se můžete těšit na téma Tajemství úspěšných firem, Na spolupráci, Na nové pohledy na život a na práci, Co je třeba k úspěchu. Zajímavé osobnosti z pracovního prostředí doplní i báječná herečka Simona Stašová.

Sobotní program je věnován především mentoringu. Mentoring je mezi ženami velice oblíbený, protože nabízí rychlé vzdělávání a získávání nových zkušeností od zajímavých mentorek. Mentorky jsou ženy, které přes mnohdy trnité cesty, dosáhly velkých úspěchů, nebojí se vést firmu, vychovávat děti a žít tak, jak nejlépe dokáží. Rychlé předávání zkušeností pomáhá rozvíjet potenciál účastnic, nabádá je k akci a dodává jim potřebnou energii. Zvláštností mentoringu jsou kulaté stoly, které evokují pocit rovnosti mezi všemi účastníky a překonávají komunikační bariéry. Mentorky poukazují na existenci ženských vzorů, předávají energii a inspiraci a poukazují na to, že jsou stejné jako Vy.

Na pozici mentorky tento ročník vystoupí i Venda Vaníčková. Venda je nejen báječná žena, ale také majitelka značky Autentik. Vytváří krásné autorské šperky a učí klienty dobře vypadat a ještě lépe mluvit. Dále se můžete těšit na Mirku Čejkovou, Margaretu Křížovou, Loredanu Popasav a mnoho dalších.

Prodej vstupenek je na stránkách www.equalpayday.cz.

Konference se koná 18. a 19. 3. V Clarion hotelu Praha.

Více informací také na www.bpwcr.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář

Připojit se

Redbag novinky každé ráno do mailu. Čtení na cestu do práce.

Tyto stránky využívají Cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s používáním Cookies.Zjistit víceOK, rozumím